Γιόγκα για εγκύους

Η γιόγκα στην εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μία ολική εμπειρία μια ιδιαίτερη κατάσταση ένα ισχυρό παράδειγμα της στενής σχέσης μεταξύ σώματος και νου. Είναι μια περίοδος κατά την οποία έχει τεράστια σημασία να βρίσκονται σε κατάσταση αρμονίας οι ποικίλες διαστάσεις της γυναικείας ύπαρξης. Οι πρακτικές της γιόγκα συνεισφέρουν στην καλύτερη δυνατή υγεία του σώματος και του νου, ενοποιόντας τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη της μητέρας με την ανάπτυξη του παιδιού της.

Τα οφέλη

Η γιόγκα μπορεί να φανεί πολύτιμη κατά την εγκυμοσύνη ακόμη και για αρχάριες γυναίκες που θα δουν ότι οι περισσότερες πρακτικές εντάσσονται στο πλαίσιο το δυνατοτήτων τους. Για την επιτυχή εγκυμοσύνη και γέννα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των στομαχικών μυών, την ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης, των μυών της πλάτης και στην ανάπτυξη μιας χαλαρής και ευλύγιστης λεκάνης.

Αναπνευστικές τεχνικές

Σημαντικές επίσης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του τοκετού είναι οι αναπνευστικές τεχνικές καθώς διασφαλίζουν την αποτελεσματική αποβολή των άχρηστων ουσιών και την άφθονη παροχή οξυγόνου και για τη μητέρα και για το παιδί. Οι αναπνευστικές τεχνικές καθαρίζουν και ηρεμούν το νευρικό σύστημα για να δώσει ένα αίσθημα ευχάριστης ευεξίας.

Τέλος με την τεχνική της Γιόγκα Νίντρα εξασφαλίζεται μία ομαλή εγκυμοσύνη χωρίς συναισθηματικές, σωματικές και νοητικές εντάσεις.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας.