Το Σύμπαν της Γιόγκα

11 Ιούν, 2012

Ο άνθρωπος έχει μέχρι τώρα προσπαθήσει να κατανοήσει το δυναμικό του κι όμως δεν μπόρεσε ακόμη να δει τη δημιουργική του δύναμη στο μεγαλείο της, ούτε να εξερευνήσει όλες του τις δυνατότητες. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές στη ζωή όλων μας που επιβεβαιώνουν αυτό το κυριολεκτικά απέραντο πεδίο, το οποίο από ένα όριο κι έπειτα ο άνθρωπος ονομάζει υπερβατικό. Μπορούμε στ’ αλήθεια να ξεπεράσουμε τα στενά όριά μας και να ενωθούμε με τον ανώτερο εαυτό μας και τις άπειρες δυνατότητές του. Για να φτάσουμε στον ανώτερο εαυτό μπορούμε να δοκιμάσουμε να επιτύχουμε την υπέρβαση που απαιτείται γι’ αυτό.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επιστήμη της υπέρβασης, είναι η γιόγκα. Η γιόγκα έχει χαρακτηριστεί ως η τεχνολογία της έκστασης, γιατί στην βάση τής φιλοσοφίας της υπάρχει η υπέρβαση, ο απώτερος στόχος κάθε γιόγκι.

Γιόγκα σημαίνει ένωση, ένωση σημαίνει αγάπη, αγάπη σημαίνει υπέρβαση του Εγώ…
Ένας δρόμος δίχως τέλος.

Η γιόγκα, έχει μέχρι σήμερα συμβάλλει στο μεγάλο δημιούργημα του σύγχρονου κόσμου με πολλούς τρόπους. Έχει δώσει γνώση στους διανοούμενους, έχει υπάρξει πνευματικό μονοπάτι, τρόπος θεραπείας με ολιστική προσέγγιση στον άνθρωπο, τρόπος τέλειας σωματικής άσκησης, και τρόπος προσωπικής ανάπτυξης. Είναι μία μέθοδος βελτίωσης της ποιότητας της καθημερινής μας ζωής. Και είναι μια «ζωντανή» επιστήμη γύρω από τις άγνωστες ικανότητες του ανθρώπου – μία πηγή δύναμης και ενέργειας για το ανθρώπινο σώμα, μία πηγή πίστης για εκείνον που θέλει να ανακαλύψει τους θησαυρούς του ανθρώπινου νού, και πηγή γνώσης γι αυτόν που θέλει να εξερευνήσει τις άβατες περιοχές του συλλογικού νου. Η γιόγκα, ουσιαστικά, είναι ένας δρόμος που εξερευνεί τη ζωή στο σύμπαν, περιγράφοντας τον συμπαντικό νού και κατανοώντας τον με ποικίλους τρόπους μέσα στις διαφορετικές διδασκαλίες της, εξυψώνοντας σταδιακά τον άνθρωπο προς αυτόν τον συμπαντικό νού.

Ναι, υπάρχει ένα αστείρευτο δυναμικό μέσα μας, και μπορούμε να το εξερευνήσουμε με τη γιόγκα.
Ο άνθρωπος είναι ένας δυναμικός μικρόκοσμος, ο οποίος έχει κληρονομήσει την ανεκτίμητη πληροφορία του προορισμού του από τ΄ αστέρια και την ικανότητα αυτής της συνειδητοποίησης. Ένας τρόπος να την προσεγγίσουμε είναι με τη γιόγκα.

Όσο πιο βαθιά είναι η αυτοπραγμάτωση ενός ανθρώπου, τόσο περισσότερο επηρεάζει ολόκληρο το σύμπαν με τις δονήσεις του και τόσο λιγότερο επηρεάζεται ο ίδιος από τη ροή των φαινομένων. Η τέχνη που διδάσκει την πλοήγηση για αυτήν τη βαθιά αυτοπραγμάτωση, είναι η γιόγκα…

Λένα Αδαμοπούλου

πηγή : Yoga World Magazine

Tags:

Μείνετε ενημερωμένοι

Για μαθήματα γιόγκα, εναλλακτικά νέα και συνταγές!

T. +30 6977 263 618 E. info@corfuyoga.gr

Λίγα λόγια για την δασκάλα

Η Ajanta, Αργυρώ Γεροχρήστου ξεκίνησε τις σπουδές της το 1997 στα ΤΕΙ Αθηνών στο τμήμα Αισθητικής της σχολής επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας. Παράλληλα των σπουδών της στα ΤΕΙ εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στην εφαρμογή των βιομοριακών θεραπειών ανανέωσης προσώπου και σώματος, πραγματοποίησε εντατικό σεμινάριο Πρανικής Θεραπευτικής αναπνοής και πρακτικών διαλογισμού, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει την εργασία της ως εναλλακτική αισθητικός πια δουλεύοντας για αισθητικούς λόγους, πάνω στα ενεργειακά κανάλια του σώματος (μεσημβρινοί ).

Διαβάστε περισσότερα
Επικοινωνήστε
Ονοματεπώνυμο
Email
Μήνυμα
All Rights Reserved © 2023 CORFUYOGA.GR
Desinged & Developed by go creations